1 Δεκ 2013

Οι κλέφτες στους Εθνικούς μας δρόμους



Ξέρετε πόσα θα σας κλέψουν οι μεγαλοεργολάβοι μέχρι τον Βόλο;

Γράφει, οργισμένος, ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.
Έχετε πάει ποτέ από την Αθήνα στον Βόλο με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο; Αν δεν έχετε πάει και θέλετε να πάτε θα πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων τι θα σας επιφυλάξουν οι μεγαλοεργολάβοι που έχουν πάρει χαριστικώς από τους προδότες της γιάφκας του Κυνοβουλίου την εκμετάλλευση των εθνικών ΜΑΣ δρόμων. Ακούστε λοιπόν για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων και σας βρει κανένα εγκεφαλικό.
Το σύνολο της χιλιομετρικής απόστασης από την Ηλιούπολη, όπου μένουμε εμείς, μέχρι τον Βόλο, μέσω της Αττικής οδού και της Εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, είναι περίπου 340 χιλιόμετρα. Για να καλύψει το αυτοκινούμενό μας (με κινητήρα Fiat 2300 c.c.) την απόσταση αυτή, με ταχύτητα που δεν υπερέβη σε καμμία περίπτωση τα 100 χλμ. την ώρα, κατανάλωσε 35 περίπου λίτρα πετρελαίου, ήτοι 45 περίπου ευρώ. Ωραία μέχρι εδώ; Αμ δε!
Πάρτε λοιπόν χαρτί και μολύβι και προσθέστε τα ποσά των διοδίων που "πρέπει" να καταβάλλετε στους μεγαλοεργολάβους προκειμένου να κάνετε χρήση της εθνικής ΜΑΣ οδού για να πάτε στον Βόλο με το camper σας:
Αττική Οδός :  2,80 (κατ' εξαίρεσιν, και χάρις σε μένα (εδώ) δεν θα πληρώσετε με βάση το ύψος του camper σας).
Αφίδνες       :  5.30
Θήβας         :  6,45
Τραγάνας     :  6,20
Αγ. Τριάδας  :  4,15
Πελασγίας     :  6,60
Σύνολο        : 31,5 ευρώ!
Μη νομίζετε πως έκανα κάποιο λάθος. Σωστά είναι τα ποσά που ανέφερα. Μόλις χθες έκανα την διαδρομή αυτή. Μα πώς είναι δυνατόν, θα μου πείτε. Και όμως είναι! Και μάλιστα, από σήμερα το ποσό αυτό θα αυξηθει κατά 60% (!!!), σύμφωνα με το απίστευτο δωράκι που έκαναν οι προδότες στους μεγαλοεργολάβους σπόνσορές τους. Θα πληρώσετε δηλαδή για διόδια περισσότερα από όσα θα πληρώσετε για καύσιμα! Και μάλιστα, θα είστε υποχρεωμένοι να σταματάτε κάθε τόσο (έξι σταθμοί διοδίων σε μια απόσταση 340 χιλιομέτρων!) σε μια "εθνική", υποτίθεται, οδό, που κάθε άλλο παρά εθνική είναι.
Το ποσό των διοδίων που "πρέπει" να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινούμενων τροχόσπιτων, το υπολογίζουν οι κλέφτες μεγαλοεργολάβοι, όχι με βάση τον χαρακτηρισμό τους σαν ι.χ. επιβατικά αυτοκίνητα, αλλά με βαση το ύψος τους! Έτσι, ενώ για την ίδια απόσταση ένα ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο χρεωνόταν μέχρι χθες με 14 περ. ευρώ, ένα αυτοκινούμενο χρεωνόταν με 32 περ. ευρώ! Από σήμερα τα ποσά αυτά θα αυξηθούν σε ποσοστό 60%! Δηλαδή 22 και 51 ευρώ αντιστοίχως!
Το αίσχος με τους μεγαλοεργολάβους και τους προδότες προστάτες τους έχει πλέον παραγίνει. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι παράπλευροι δρόμοι είναι ανύπαρκτοι με τους οδηγούς να εκβιάζονται, εμμέσως πλην σαφώς, να περάσουν απ' τις γκιλοτίνες που έχουν στήσει οι μεγαλοεργολάβοι στους εθνικούς ΜΑΣ δρόμους με τις ευλογίες των δοσίλογων της γιάφκας του Κυνοβουλίου.
Πού είναι όμως το Κίνημα κατά των διοδίων, θα ρωτήσετε ευλόγως. Προσπαθεί να τρυπώσει στο Κυνοβούλιο και να πάρει την επιδότηση, θα σας απαντήσω εγώ, σαν απόκομμα με τον τίτλο "Δεν πληρώνω"! Και οι κινητοποιήσεις; Ποιες κινητοποιήσεις; Δεν ενδιαφέρεται πια γι' αυτές ο γιατρός και η οικογένειά του. Όσο γι' αυτούς που έτρεχαν στους σταθμούς των διοδίων για να ανοίξουν τις μπάρες; Κλείστηκαν και πάλι προδομένοι και απογοητευμένοι στα σπίτια τους.
Πόσα πρέπει να μας κάνουν ακόμη, αναρωτιέμαι, για να τους πάρουμε με τις πέτρες;
ΠΗΓΗ ribandsea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου