29 Οκτ 2013

ΗΛΙΘΙΟΤΗΣ

- Η Ελληνική Γλώσσα, η πιο πλούσια, η πιο όμορφη γλώσσα, η πιο ιστορική γλώσσα της Ευρώπης πεθαίνει, αφανίζεται και λησμονιέται !! Οι νέοι (και όχι μόνο) την υποκαθιστούν με τα Greeklists και οι λοιποί ωριμότεροι (sic) χρησιμοποιούμε ξενικές
λέξεις, αδόκιμες φράσεις, δεν προσέχουμε τη σύνταξη και ούτε λόγος για την απλουστευμένη γραμματική μας (κάποιοι μάλιστα γράφουν με κεφαλαία … καθαρίζοντας με την αδυναμία τους). Ακόμα και στην καθημερινότητα μας, υποκαθιστούμε τις πινακίδες στα καταστήματα με ξενικούς προσδιορισμούς .

- Η Ελληνική Ιστορία, περιθωριοποιείται, απαξιώνεται και διαστρεβλώνεται, κυρίως εκ των έσω, με την ανοχή της Πολιτείας, στο βωμό μιας ιδεοληψίας εκσυγχρονισμού, ενός αριστερίζοντος παγκοσμιοποιημένου ανθρωπισμού και μιας υποκριτικής προσαρμογής της, στις μεταλλασσόμενες σύγχρονες πολιτικές σκοπιμότητες. Γίνεται δηλαδή «εργαλείο» στις εφήμερες και ιδιάζουσες σκοπιμότητες εκάστου.

- Η Ελληνική Οικογένεια, βάλλεται και πρακτικά (στο βωμό της λιτότητας) και ηθικά, μέσω απίθανων μηνυμάτων διαμόρφωσης γνώμης και συμπεριφορών από τα ΜΜΕ, που προβάλλουν την κατάργηση των στενών οικογενειακών δεσμών, την ελευθεριότητα των ανάρμοστων συμπεριφορών και σχέσεων, την ομοφυλοφιλία, κλπ

- Η Χριστιανική Πίστη μας εξοβελίζεται, ως βορά, ένθεν σε ένα ιδιόμορφο καπιταλιστικό διεθνισμό, που τείνει να θεωρεί την Πίστη ως Εθνικισμό και εν δυνάμει «απειλή» (τρομοκρατίας), κακείθεν στον αριστερό ισοπεδωτικό προοδευτισμό.

- Η Ελληνική Σημαία, το «σύμβολο» της ύπαρξης μας, της τιμής και της αξιοπρέπειας μας, υποστέλλεται και καθαιρείται πρακτικά, ηθικά και συμβολικά. Γίνεται, «κουρελόπανο» εκτόνωσης στα βίτσια των αναρχικών, μέχρι φασίζον σύμβολο περιθωριακών, αλλά και κυρίως προβάλλεται ως σύμβολο ιμπεριαλισμού, μιλιταρισμού και εθνικισμού, στην πολιτική και πολιτιστική ανωμαλία διαταραγμένων μυαλών.

Το Ελληνικό «Έθνος – Κράτος» αποσαρθρώνεται και εξαφανίζεται, όχι από τον εξωτερικό εχθρό, τον πόλεμο, την εισβολή, την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, διότι τέτοιες και χειρότερες καταστάσεις έχει αντιμετωπίσει επανειλημμένα στο παρελθόν, αλλά διότι για 1η φορά ο εχθρός είναι μέσα του και δρα ως δούρειος ίππος, που κτυπά και καταστρέφει τις παραπάνω θεμελιώδης αξίες του. Αυτές, στις οποίες οφείλει τη δύναμη και την αντοχή του, αυτές που το κράτησαν ζωντανό και μοναδικό εδώ και τρεις χιλιετηρίδες !!

Η Ρεπούστ λοιπόν έχει δίκιο, μια τέτοια Γλώσσα, μια τέτοια Ιστορία, ένας τέτοιος Πολιτισμός, ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ σε τέτοιους υπηκόους Έλληνες, που ακόμα και στην Εθνική Εορτή τους, δεν αναβάπτισαν το αίσθημα και δεν κατάλαβαν το νόημα της επετείου, αλλά ασχολούνται με τον μαύρο Σημαιοφόρο μαθητή, την αισθησιακή συνοδό καθηγήτρια, τα κάγκελα και τις κλούβες των ΜΑΤ, τα μαύρα πανό των διαμαρτυρόμενων και τις ανούσιες πολιτικές λοβητούρες, αλλά και κυρίως,αδιαφορούν ή ντρέπονται να αναρτήσουν στα μπαλκόνια τους τη ΣΗΜΑΙΑ τους, τιμώντας τις ρίζες τους και προσδιορίζοντας το πεπρωμένο τους !!

Μπράβο κα Ρεμπούση, καλά τους κάνεις !!!

Αυτοί είμαστε, καλά μας κάνουν ….. και ας κλαψουρίζουμε !!

Του ΚΩΣΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ, από olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου